Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Bourgogne Pinot Noir

Schrijf de eerste review over dit product

Een echte rode pinot uit de
Côte de Beaune. Veel rood fruit en reeds in zijn jeugd plezierig om te drinken.
Soepele tannine en een fijne afdronk.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Het domein Lamy-Pillot is een familiedomein, gelegen aan de rand van het dorp Chassagne-Montrachet. De familie heeft in totaal de beschikking over zo'n 20 hectares gelegen in appellaties als Meursault, Saint Aubin, Chassagne en Santenay. Zodoende kan de familie wijnen leveren van 30 verschillende appellations. Uiteraard zijn de rode wijnen afkomstig van de edele pinot noir-druif en de elegante minerale witte wijnen van de chardonnay-druif. De stijl van wijn maken kenmerkt zich door een gedoseerd en ondersteunende wijze van houtgebruik. De minerale tonen van het mooie terroir worden niet bedolven onder massief houtgebruik en het fruit komt in alle cuvées mooi naar voren.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Bourgogne rouge, Frankrijk

Druivenras(sen):

100% pinot noir

Wijngaard:

De verschillende wijngaarden zijn  gelegen in de dorp Saint Aubin en het veel bekendere Chassagne-Montrachet. Totaal zijn het drie wijngaarden van 150 are, welke zijn aangeplant in 1970 en 1979. Hiermee is er een jaarlijkse productie van maximaal 6.000 flessen. De bodem bestaat uit mergelrijk kalkgesteente en is zeer goed waterdoorlatend.

Vinificatie:

Bij Lamy-Pillot wordt er een klassieke rode wijnbereiding toegepast, waarbij de malolactische gisting plaatsvindt op eikenhouten vaten. Bij deze wijn is er ook een gedeelte opgevoed op grote cuves. De opvoeding varieert per jaar van 12 tot 18 maanden.

Houtopvoeding:

Ja

Smaakomschrijving:

Een echte rode pinot uit de Côte de Beaune. Veel rood fruit en reeds in zijn jeugd plezierig om te drinken. Soepele tannine en een fijne afdronk.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Domaine Lamy-Pillot