Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Bourgogne aligoté a.c.

Schrijf de eerste review over dit product

Wijn
met veel wit fruit in geur en smaak. Lekker fris en het voorbeeld van de basis
van een “kir”. Echter ook als
begeleider van voorgerechten en lichte visgerechten uitermate geschikt.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Dit domein kent één van de jongste wijnmakers van het dorp Meursault. De zoon van Yves Boyer, Vincent, vinifieert tegenwoordig de wijnen. De jonge wijnmaker heeft de beschikking over opmerkelijke wijngaarden in Meursault zoals L’Ormeau, Les Tillets, Les Narvaux, Les Genevrières en Charmes. Zijn wijnen zijn stuk voor stuk schoolvoorbeelden van de klasse, die de chardonnay-druif kan bereiken in de Côte de Beaune. Het zijn wijnen die nog zeer lang kunnen worden bewaard, maar ook in hun jeugd reeds aangenaam zijn om te drinken.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Bourgogne aligoté, Frankrijk

Druivenras(sen):

100% aligoté

Wijngaard:

De wijngaard voor deze wijn is gelegen buiten Meursault. Dit is niet zonder reden. Aligoté rendeert beter op een bodem die vruchtbaarder is en zodoende staat de druif aangeplant op afstand van de bekende wijngaarden uit het prachtige dorp Meursault

Vinificatie:

Bij Boyer-Martenot worden alle druiven met de hand geplukt en na ontvangst in de kelder geperst met een pneumatische pers. De fermentatie wordt temperatuur gecontroleerd en de opvoeding is volledig op houten fust van 225 liter. Echter bij deze aligoté koos Vincent Boyer ervoor om géén houtlagering toe te passen.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

Wijn met veel wit fruit in geur en smaak. Lekker fris en het voorbeeld van de basis van een “kir”. Echter ook als begeleider van voorgerechten en lichte visgerechten uitermate geschikt.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

14,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

Werkwijze:

Agriculture Raisonnée

 

Extra informatie

Producent Domaine Yves Boyer-Martenot