Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Blaufränkisch

Schrijf de eerste review over dit product

Mooie purperrode kleur met in de geur veel fruit als kersen. Ook een licht kruidige geur en smaak met iets van vanille en ook weer veel fruit.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Günter en Regina Triebaumer hebben zich na veel omzwervingen om de wereld van de wijn gevestigd in Rust, Burgenland. Het land waar zij geboren zijn en hun families al generaties actief zijn in de wijnbouw. Zij hebben  onder meer in Zuid-Afrika wijn gemaakt en ervaring opgedaan. De streek Burgenland is voornamelijk bekend om de rode en dessertwijnen. Samen hebben zij de verantwoordelijkheid over de 25 hectare wijngaarden die zij bewerken met veel respect voor natuur, druif en terroir. Nooit hebben zij gewerkt met herbiciden of insecticiden. Sterker: al jaren zijn zij nauw betrokken bij het project “no sex for butterflies”.  Een project waarmee met behulp van insecten andere schadelijke insecten worden bestreden.  Het wijngoed is niet gecertificeerd biologisch, maar alle voorwaarden hiervoor worden nageleefd. Er worden in de gehele vinificatie geen dierlijke producten gebruikt zodat de wijnen passen in een veganistische dieet.

 

 

Herkomstbenaming:

Burgenland, Oostenrijk

Druivenras(sen):

Blaufränkisch

Wijngaard:

De wijngaarden liggen in het noorden en noordwesten van het district Rust. De bodems bestaan hier voornamelijk uit leem, löss en leemhoudende kalk. Deze bodemsoorten zijn ideaal voor witte druiven, maar ook zeker voor blaufränkisch.

Vinificatie:

Bij Triebaumer vindt de oogst volledig manueel plaats. De druiven voor deze wijn worden eind september, aanvang Oktober geplukt. Na de oogst worden de druiven ontsteelt en volgt de fermentatie. De malolactische gisting vindt gedeeltelijk plaats op grote eiken foeders.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

Mooie purperrode kleur met in de geur veel fruit als kersen. Ook een licht kruidige geur en smaak met iets van vanille en ook weer veel fruit.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

12%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Weingut Triebaumer