Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Arbossar

Schrijf de eerste review over dit product

Deze wijn is in zijn jeugd nog vrij hard en gesloten. Na beluchting veel rood fruit met tannine en een verfijnde lange afdronk. Een wijn die baat heeft bij oudering.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Het is het jaar 2000 als Dominik Huber en Eben Sadie elkaar ontmoeten bij Mas Martinet in Spanje. In 2001 plukken zij samen bij de Perez-familie in Cims de Porrera zes weken lang druiven en raken bevriend. Na samen twee maanden te hebben gewerkt bij Spiceroute in Zuid-Afrika starten zij samen een klein project in Priorat. Met de hulp van de Perez-familie kunnen zij wat druiven kopen en zij maken samen de eerste jaargang Dits del Terra. In 2003 kunnen zij dan een eigen kelder starten in Torroja del Priorat waar in de loop der jaren steeds meer verschillende wijnen worden gemaakt. Vanaf 2007 is Dominik fulltime bezig met zijn Terroir al Limit en vanaf dat moment veranderd ook de wijze van wijn maken. Barriques maken plaats voor vaten van 1200 tot 3500 liter en er worden 500-liter vaten geïntroduceerd. Een wijze van vinifiëren waar extractie plaats maakt voor een traditioneel Bourgondische stijl van wijn maken. “Vinification entière”, geen pigeage of remontage alles om die kracht waar Priorat altijd om bekend stond te vermijden. Inmiddels heeft Eben Sadie besloten om zich volledig te concentreren op zijn Swartland en wordt er door Dominik volledig biodynamisch gewerkt met zo min mogelijk sulfiet. De wijnen worden echt gemaakt voor de gastronomie, de wijnen zijn licht, verfijnd en elegant om te kunnen matchen met gerechten uit de beste keukens.

 

 

Herkomstbenaming:

d.o. Priorat, Spanje

Druivenras(sen):

100% carignan

Wijngaard:

De wijngaard voor deze wijn bevindt zich in Torroja del Priorat. Carignan staat voornamelijk op een bodem met leisteen en graniet.

Vinificatie:

Er wordt hier gewerkt met een opbrengst van 1.500 kilo per hectare en er is een productie van 4.600 flessen. Bij Terroir al Limit is er één vorm van vinificatie voor alle rode wijnen. De hele trossen worden in kistjes van 10 kg naar de kelder gebracht en direct in het vat gedaan. Als het vat vol is wordt deze afgesloten en start de fermentatie op een volledig natuurlijke wijze zonder toevoeging van gist of enige additieven. De temperatuur blijft tussen 20° en 28°. Na de eerste fermentatie wordt er geperst en om de most helemaal droog te vinifiëren volgt een tweede gisting. Na jaren te hebben gewerkt met verschillende vaten en maten wordt nu voor deze wijn enkel nog gewerkt met cementen tanks van 2500 liter. Hierop is een opvoeding van 16 maanden. Bij de botteling is de wijn vrij reductief met zelfs nog wat gas.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

Deze wijn is in zijn jeugd nog vrij hard en gesloten. Na beluchting veel rood fruit met tannine en een verfijnde lange afdronk. Een wijn die baat heeft bij oudering.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

14,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

Werkwijze:

Biodynamische wijnbouw

 

Extra informatie

Producent Terroir al Limit