Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Vieux Chateau Mazerat, a.c. Saint Emilion Grand Cru

Schrijf de eerste review over dit product

De wijn heeft een opvallend verfijnde minerale toets met in geur en smaak tonen van chocolade en rijp donker fruit. De wijn heeft mooie rijpe en rijke afdronk met goede tannine, die zorgdragen dat deze wijn uitstekend kan ouderen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Jonathan Maltus kwam in zijn jaren als dertiger in contact met een wijnmaker in Zuid-Frankrijk. In ruil voor hulp in sales leerde hij van deze wijnboer het vak van wijnmaker. De ontmoeting met deze wijnmaker veranderde zijn leven voorgoed. Twee jaar later, in 1994, kocht Jonathan Maltus het vervallen Château Teyssier om zijn droom te verwezenlijken: wijnen maken in Saint Emilion en dan de beste! Deze periode in de jaren negentig staat bekend als de periode dat nieuwe wijnmaakmethodes in opkomst kwamen in deze streek en de wijnmakers die dit introduceerden werden ook wel garagistes genoemd. Jonathan stond middenin deze nieuwe groep wijnmakers en al snel werd zijn single vineyard-wijn Le Dôme gerekend tot de top 3 wijnen van de streek. Nu meer dan 20 jaar later heeft Jonathan een indrukwekkend aantal wijnen, allen van geselecteerde wijngaarden met een bijzonder terroir. Het Chateau Teyssier is zijn thuis en de wijngaarden van dit chateau beslaan nu zo’n 20 hectare.

 

 

Herkomstbenaming:

AOC Saint Emilion Grand Cru, Frankrijk

Druivenras(sen):

65% merlot, 35% cabernet franc

Wijngaard:

De wijngaard van Vieux Chateau Mazerat is aangekocht in 2008, is slechts 4,15 hectare groot en aangeplant tussen 1947 en 1960. Deze wijngaard is eigenlijk de moederwijngaard van Le Dôme en wordt omarmt door Angélus en Chateau Canon. Grofweg is de wijngaard op te delen in twee gedeeltes; één terroir is rijk aan kalkrijke klei en grenzend aan de twee Beauséjours en Angélus. De andere sectie heeft een meer zanderig terroir en grenst aan Le Dôme en Angélus. De opbrengst is zo’n 30 hl/ha, wat overeenkomt met vier trossen per stok.

Vinificatie:

Na de handmatige oogst is er een strenge selectie van de druiven. Eerst een controle van de trossen en na het ontstelen worden de druiven één voor één nogmaals gecontroleerd. Hierna volgt de persing en de most wordt dan in grote houten vaten gedaan voor de fermentatie. Hierna overgestoken en de malolactische gisting vindt plaats op Frans eiken. Hierop lagert de wijn gedurende 18 maanden.

Houtopvoeding:

Ja

Smaakomschrijving:

De wijn heeft een opvallend verfijnde minerale toets met in geur en smaak tonen van chocolade en rijp donker fruit. De wijn heeft een mooie rijpe en rijke afdronk met goede tannine, die zorgdragen dat deze wijn uitstekend kan ouderen.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent Jonathan Maltus Wines