Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Riesling Réserve

Schrijf de eerste review over dit product

Jonge riesling-druiven staan aan de basis van deze wijn. De wijn geurt naar gras en bloemen. Een volle, fruitige en verfijnde witte wijn met mooie zuren.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Jean Jacques Sipp was sinds 1973 de regisseur van het familiedomein, nadat hij zijn studie had voltooid aan de universiteit van Avize in. Hij heeft zich in de loop der jaren een gerenommeerde stijl van vinifiëren aangemeten, waarvan de basisbeginselen respect voor druif en natuur zijn. Deze basisbeginselen zijn de grondslag voor uitstekende wijnen. Tegenwoordig is zijn zoon Jean Guillaume, die na stages bij onder meer Guigal, Mont-Redon, Zind-Humbrecht, Olivier Leflaive en bij verschillende bedrijven in Nieuw-Zeeland, Chili en Zuid-Afrika, verantwoordelijk voor de vinificatie. Zijn stijl van vinifiëren is geheel in stijl met de andere jonge wijnmakers in de Elzas. Een moderne stijl met verfijnde aciditeit en wijnen, welke perfect passen bij de hedendaagse gastronomie.

 

 

Herkomstbenaming:

Elzas, Frankrijk

Druivenras(sen):

Riesling

Wijngaard:

Jonge aanplant riesling staat aan de basis van deze wijn. De wijngaarden liggen rondom het pittoreske Ribeauvillé in het hart van de Franse Elzas. Het terroir kenmerkt zich hier door een vrij hoog gehalte graniet, Muschelkalk en “marno-calcaires”.

Vinificatie:

Roestvrij stalen vaten, temperatuur gecontroleerd.

Houtopvoeding:

Geen

Smaakomschrijving:

Jonge riesling-druiven staan aan de basis van deze wijn. De wijn geurt naar gras en bloemen. Een volle, fruitige en verfijnde witte wijn met mooie zuren.

Smaaktype:

Fris & fruitig

Alcohol:

12,5%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Domaine Jean Sipp