Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Redigaffi, IGT Toscane

Schrijf de eerste review over dit product

1994-2014 collectors item!

Rijke volle rode wijn met (rood) fruit, bloemen, geroosterde kruiden, munt en rozemarijn in geur en smaak. Duidelijk invloeden van het hout in geur en smaak met een enorm lange afdronk en verfijnde tannine.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eén van de absolute topdomeinen in Toscane en misschien zelfs wel Italië is Tua Rita. Het in 1984 gestichte familiedomein in Notri bij Suvereto, heeft wijngaarden beplant met merlot, cabernet sauvignon, syrah en natuurlijk sangiovese. Het zijn echter de twee eerste genoemde druiven die het domein de roem hebben gebracht. Giusto di Notri is een wijn die in 1992 voor het eerst werd gemaakt van cabernet en merlot en internationaal direct de erkenning kreeg, die bij de wijn paste. Toen echter de Redigaffi in 1994 het licht zag, een wijn van enkel merlot, was er een cultdomein geboren. Tegenwoordig is het nog steeds een familiedomein met een productie van circa 110.000 flessen per jaar.

 

 

Herkomstbenaming:

IGT Toscane

Druivenras(sen):

Merlot

Wijngaard:

De wijngaarden van Tua Rita bevinden zich in Notri, een gehucht net buiten het prachtige Suvereto in het zuiden van Toscane. Hier begonnen Rita Tua en haar man ooit dit illustere domein. Als één van de eerste startten zij namelijk met de aanplant van merlot, syrah en cabernet sauvignon. Dit leidde in 2000 tot een 100 puntenscore bij Robert Parker voor de Redigaffi. De vallei waarin de wijngaarden liggen geniet op de dag van de verkoelende zeewind en ’s nachts van de wind uit het land. Het is een vrij zanderig terroir.

Vinificatie:

De super-Tuscan bij uitstek, maar vaak vergeten. Deze 100% merlot is een wijn gemaakt op Frans eiken. De wijn wordt gemaakt na een strenge selectie in de wijngaard. De wijn rijpt gedurende 18-20 maanden op nieuw Frans eiken. De vaten worden hier gedraaid in plaats van dat er battonage wordt toegepast. Hiermee is er gedurende de rijping minimaal contact met zuurstof.

Houtopvoeding:

Ja, 18-20 maanden

Smaakomschrijving:

Rijke volle rode wijn met (rood) fruit, bloemen, geroosterde kruiden, munt en rozemarijn in geur en smaak. Duidelijk invloeden van het hout in geur en smaak met een enorm lange afdronk en verfijnde tannine.

Smaaktype:

Krachtig & Robuust

Alcohol:

13%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

Werkwijze:

Ecologische wijnbouw

 

Extra informatie

Producent Az. Agr. Tua Rita