Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Pedra de Guix

Schrijf de eerste review over dit product

De wijn heeft bijzondere kleur en geur. Iets van noten, maar zeker ook geel en wit fruit. Zeer complexe smaak en doet bijna denken aan Bourgogne.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Het is het jaar 2000 als Dominik Huber en Eben Sadie elkaar ontmoeten bij Mas Martinet in Spanje. In 2001 plukken zij samen bij de Perez-familie in Cims de Porrera zes weken lang druiven en raken bevriend. Na samen twee maanden te hebben gewerkt bij Spiceroute in Zuid-Afrika starten zij samen een klein project in Priorat. Met de hulp van de Perez-familie kunnen zij wat druiven kopen en zij maken samen de eerste jaargang Dits del Terra. In 2003 kunnen zij dan een eigen kelder starten in Torroja del Priorat waar in de loop der jaren steeds meer verschillende wijnen worden gemaakt. Vanaf 2007 is Dominik fulltime bezig met zijn Terroir al Limit en vanaf dat moment veranderd ook de wijze van wijn maken. Barriques maken plaats voor vaten van 1200 tot 3500 liter en er worden 500-liter vaten geïntroduceerd. Een wijze van vinifiëren waar extractie plaats maakt voor een traditioneel Bourgondische stijl van wijn maken. “Vinification entière”, geen pigeage of remontage alles om die kracht waar Priorat altijd om bekend stond te vermijden. Inmiddels heeft Eben Sadie besloten om zich volledig te concentreren op zijn Swartland en wordt er door Dominik volledig biodynamisch gewerkt met zo min mogelijk sulfiet. De wijnen worden echt gemaakt voor de gastronomie, de wijnen zijn licht, verfijnd en elegant om te kunnen matchen met gerechten uit de beste keukens.

 

 

Herkomstbenaming:

d.o. Priorat, Spanje

Druivenras(sen):

1/3 PX, 1/3 Macabeo en 1/3 Grenache blanc

Wijngaard:

De wijngaard voor de PX is in Lloar en de bodem bestaat hier voor een groot gedeelte uit klei. Macabeo staat op een wijngaard in Torroja waar de bodem rijk is aan riviergesteente, grenache tenslotte staat op leisteen in Poboleda.

Vinificatie:

Er wordt hier gewerkt met een opbrengst van 3.000 kilo per hectare en er is een productie van 4.000 flessen. Alle druiven wordt geperst in een oude verticale “basket press”. De druiven worden gekneusd door er een uur over heen te lopen, terwijl de pers langzaam wordt gevuld en daarna wordt er direct geperst. De drie druiven worden afzonderlijk geperst en gevinifeerd in 500-liter vaten. Na jaren te hebben gewerkt met verschillende vaten en maten wordt er bij deze wijn gewerkt met 500-liter vaten. Hierop verblijft de wijn eerst 10 maanden. Hierna vindt de blending plaats waarna de wijn nog eens 10 maanden verblijft op grote Oostenrijkse houten foeders.

Houtopvoeding:

Barriques bij de fermentatie, hierna foeders. Totaal 24 maanden.

Smaakomschrijving:

De wijn heeft bijzondere kleur en geur. Iets van noten, maar zeker ook geel en wit fruit. Zeer complexe smaak en doet bijna denken aan Bourgogne.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

Werkwijze:

Biodynamische wijnbouw

 

Extra informatie

Producent Terroir al Limit