Navigation

Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Munzinger Kapellenberg spätburgunder

Schrijf de eerste review over dit product

In de geur een aroma van aardbeiencompote, kruiden en iets rokerigs. Een heerlijk mondgevoel wederom met aardbeien en een indrukwekkend lange finale. Zeer elegante Duitse pinot noir.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Sinds 1983 heeft Josef Michel zijn wijngoed aan de rand van Vogtsburg. Het totale wijngaardoppervlak meet 13 hectare en concentreert zich rond Achkarren in het hart van het beste gedeelte van de wijnstreek Baden. De topwijngaard Schlossberg is de basis van vele buitengewone wijnen. Met een korte snoeiwijze, selectieve handmatige oogst en een begeleide gisting wordt het potentieel van de wijngaard volledig benut. Michel is de meest toonaangevende producent op de Achkarrer Schlossberg. Met zijn zoektocht naar finesse, elegantie en typiciteit is hij er de laatste jaren in geslaagd zijn wijnen naar een uitzonderlijk hoog niveau te tillen. Volgens de wijncritici behoren zijn grauburgunder-wijnen tot de beste van Duitsland en zijn drie sterren wijnen tot de absolute top van Baden. Rood is jong en elegant en verwoorden prachtig het vulkanische terroir dat in dit gedeelte van Baden de bodem kenmerkt.

 

 

Herkomstbenaming:

QbA Baden, Duitsland

Druivenras(sen):

Spätburgunder

Wijngaard:

De Munzinger Kappellenberg is een wijngaard met een sterke leem-löss-bodem, welke de grootvader van Josef Michel ooit heeft verkocht aan zijn zuster. Gelukkig heeft Josef de wijngaard weer in bezit. Deze leem-lössbodem is ideaal voor de aanplant van spätburgunder, getuige de meer dan 40 jaar oude stokken op de wijngaard. De Kappellenberg behoort samen met de Achkarrer Schlossberg tot de mooiste terroirs van het zuidelijke Baden. Naast Löss ook veel vulkanisch gesteente en mineralen.

Vinificatie:

De druiven worden na de oogst geperst en de most klaart zichzelf door sedimentatie. Er is een schilinweking van 10 dagen en de wijn vergist op een temperatuur van 30°C. De wijn wordt gebotteld in september volgend op de oogst.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

In de geur een aroma van aardbeiencompote, kruiden en iets rokerigs. Een heerlijk mondgevoel wederom met aardbeien en een indrukwekkend lange finale. Zeer elegante Duitse pinot noir.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

12,5%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

Werkwijze:

Biologisch werkend

 

Extra informatie

Producent Weingut Michel