Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Monthélie 1er Cru Meix Bataille rouge a.c.

Schrijf de eerste review over dit product

De wijn heeft een diepdonker rode kleur en een geur met een subtiele toon van de houtlagering. Mooie verfijnde florale tonen, rood fruit en een toets vanille op de achtergrond. De smaak is rijk met een mineraliteit en de afdronk heeft subtiele zuren en stevige tannine.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

In het dorp Monthélie zwaait Fabrice Grousin de scepter op het zeer kleine “Domaine Changarnier”. In dit buurdorp van Meursault heeft hij een prachtige kelder en een mooi areaal aan wijngaarden tot zijn beschikking. Niet alleen in de eigen herkomstbenaming, maar ook in Meursault en Pommard heeft het domein bezittingen. Fabrice is sinds 2012 overgestapt op biodynamische wijnbouw.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Monthélie 1er Cru, Bourgogne, Frankrijk

Druivenras(sen):

Pinot noir

Wijngaard:

Deze wijngaard is slechts 0,19 hectare groot en aangeplant in 1982. Jaarlijks levert dit maximaal een productie van 900 flessen. De bodem bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei. De wijngaard ligt zo’n 22 meter  van de Pierrefitte-wijngaard van het domein.

Vinificatie:

In de kelder van Changarnier worden de wijnen gemaakt volgens de traditionele vinificatiemethodes. Alle wijnen verblijven op Frans eiken vaten, voor de premier cru’s wordt iets meer nieuw eiken (circa 30%) gebruikt. Bij deze wijn was zo’n 30% van de vaten nieuw en de druiven werden na binnenkomst ontsteelt. De eerste vergisting vond plaats op beton gedurende 3 maanden. Hierna een opvoeding op eiken gedurende 10 maanden.

Houtopvoeding:

Ja, 10 maanden.

Smaakomschrijving:

De wijn heeft een diepdonker rode kleur en een geur met een subtiele toon van de houtlagering. Mooie verfijnde florale tonen, rood fruit en een toets vanille op de achtergrond. De smaak is rijk met een mineraliteit en de afdronk heeft subtiele zuren en stevige tannine.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

Werkwijze:

Biodynamisch

 

Extra informatie

Producent Domaine Changarnier