Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Meursault 1er Cru Perrières a.c. 37.5 cl

Schrijf de eerste review over dit product

Een wijn die geurt naar hazelnoot, mineralen en wit fruit. De smaak is kruidig, notig met wit fruit en mooie elegante zuren. De afdronk is zeer intens en duurt immer voort.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Het familiedomein Albert Grivault wordt geleid door monsieur Bardet die de kleinzoon is van de stichter Albert Grivault. Tot begin jaren '80 werden de meeste druiven van het domein en vrac verkocht. Hierna echter besloot monsieur Bardet om weer zelf de wijnen te gaan vinifiëren en bottelen. Door collegae als mevrouw Bize-Leroy werd hij op weg geholpen en nu wordt het domein, met misschien wel het beste terroir, gerekend tot de top van de Côte de Beaune. In het begin van de jaren '90 opteerde monsieur Bardet voor een grand cru-status van de monopole 'Clos des Perrières'. Dit stuitte echter op veel verzet van andere wijnmakers uit het dorp. Toch zijn er wijnkenners die deze status wel graag zouden willen toekennen. De wijnen worden gemaakt op mineraliteit en hebben een groot bewaarpotentieel

 

 

Herkomstbenaming:

AOC Meursault 1er Cru, Bourgogne, Frankrijk

Druivenras(sen):

Chardonnay

Wijngaard:

Het domein Albert Grivault, met aan het hoofd kleinzoon Michel Bardet, is de grootste grondbezitter in de premier cru Perrières en zij bezitten circa een derde van het totale oppervlak in deze geprezen premier cru.

Vinificatie:

In de kelders van Albert Grivault werkt Michel Bardet op een traditionele manier met zijn wijnen. Ondanks dat hij de traditionele wijnbereiding toepast, experimenteert hij ook met zijn vaten. Verschillende vaten uit verschillende delen van Frankrijk worden aangekocht om te zien wat dit voor invloed heeft op zijn wijnen.

Houtopvoeding:

Ja, 12 maanden Frans eiken

Smaakomschrijving:

Een wijn die geurt naar hazelnoot, mineralen en wit fruit. De smaak is kruidig, notig met wit fruit en mooie elegante zuren. De afdronk is zeer intens en duurt immer voort.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

Werkwijze:

Biologisch, niet gecertificeerd

 

Extra informatie

Producent Domaine Albert Grivault