Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Le Nardian Lugaignac Bordeaux Blanc Sec

Schrijf de eerste review over dit product

Diepe kleur met een geur rijk aan honing, abrikoos en een lichte citrus-toon. Op de achtergrond een hint vanille van de houtlagering en de smaak is vrij rijk met mooie zuren en een brede lange afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Jonathan Maltus kwam in zijn jaren als dertiger in contact met een wijnmaker in Zuid-Frankrijk. In ruil voor hulp in sales leerde hij van deze wijnboer het vak van wijnmaker. De ontmoeting met deze wijnmaker veranderde zijn leven voorgoed. Twee jaar later, in 1994, kocht Jonathan Maltus het vervallen Château Teyssier om zijn droom te verwezenlijken: wijnen maken in Saint Emilion en dan de beste! Deze periode in de jaren negentig staat bekend als de periode dat nieuwe wijnmaakmethodes in opkomst kwamen in deze streek en de wijnmakers die dit introduceerden werden ook wel garagistes genoemd. Jonathan stond middenin deze nieuwe groep wijnmakers en al snel werd zijn single vineyard-wijn Le Dôme gerekend tot de top 3 wijnen van de streek. Nu meer dan 20 jaar later heeft Jonathan een indrukwekkend aantal wijnen, allen van geselecteerde wijngaarden met een bijzonder terroir. Het Chateau Teyssier is zijn thuis en de wijngaarden van dit chateau beslaan nu zo’n 20 hectare.

 

 

Herkomstbenaming:

AOC Bordeaux blanc, Frankrijk

Druivenras(sen):

40% sauvignon blanc, 40% sémillon, 20% muscadelle

Wijngaard:

Lugaignac is een klein gehucht ten zuiden van Libourne en ten zuiden van de Dordogne. De wijngaard voor Le Nardian is slechts 1,8 hectare groot en de bodem is rijk aan klei en kalkgesteente. De wijngaard heeft een expositie op het zuiden en er is een bijna rigide vorm van wijngaardbeheer. Double Guyot is de snoeiwijze, de tweede “shoot” wordt weggesnoeid, er is een groene oogst en uiteindelijk blijven er maar 3 trossen per stok over, resulterend in een opbrengst van 22 hl/ha.

Vinificatie:

De handmatige oogst neemt in totaal zo’n 4 weken in beslag en na de oogst worden de druiven zachtjes geperst en de most bewaard op 6°C. Hierna volgt de fermentatie  en de lagering op nieuw Frans eiken.

Houtopvoeding:

Ja

Smaakomschrijving:

Diepe kleur met een geur rijk aan honing, abrikoos en een lichte citrus-toon. Op de achtergrond een hint vanille van de houtlagering en de smaak is vrij rijk met mooie zuren en een brede lange afdronk.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent Jonathan Maltus Wines