Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Le Dôme, a.c. Saint Emilion Grand Cru

Schrijf de eerste review over dit product

Eén van de grootste wijnen uit Saint Emilion. In de geur veel zwart fruit, potlood, menthol en aardse aroma's. Grote aanzet met enorm middenpalet, goede zuurgraad en rijpe tannine.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Jonathan Maltus kwam in zijn jaren als dertiger in contact met een wijnmaker in Zuid-Frankrijk. In ruil voor hulp in sales leerde hij van deze wijnboer het vak van wijnmaker. De ontmoeting met deze wijnmaker veranderde zijn leven voorgoed. Twee jaar later, in 1994, kocht Jonathan Maltus het vervallen Château Teyssier om zijn droom te verwezenlijken: wijnen maken in Saint Emilion en dan de beste! Deze periode in de jaren negentig staat bekend als de periode dat nieuwe wijnmaakmethodes in opkomst kwamen in deze streek en de wijnmakers die dit introduceerden werden ook wel garagistes genoemd. Jonathan stond middenin deze nieuwe groep wijnmakers en al snel werd zijn single vineyard-wijn Le Dôme gerekend tot de top 3 wijnen van de streek. Nu meer dan 20 jaar later heeft Jonathan een indrukwekkend aantal wijnen, allen van geselecteerde wijngaarden met een bijzonder terroir. Het Chateau Teyssier is zijn thuis en de wijngaarden van dit chateau beslaan nu zo’n 20 hectare.

 

 

Herkomstbenaming:

AOC Saint Emilion Grand Cru, Bordeaux, Frankrijk

Druivenras(sen):

25% merlot, 75% cabernet franc

Wijngaard:

Deze wijn is gemaakt afkomstig van druiven van één wijngaard, gelegen naast het veel bekendere Chateau Angélus. De wijngaard met de naam Le Dôme – Languitey meet 3,2 hectare en heeft een bodem die bestaat uit zand en een hoog ijzergehalte heeft.

Vinificatie:

Na de oogst is er een strenge selectie in de kelders, eerst per tros en na de égrappage nogmaals per druif. Hierna vindt de fermentatie plaats op grote houten vaten. Vervolgens  wordt de wijn overgestoken naar eiken vaten alwaar de malolactische gisting plaatsvindt. Iedere drie maanden wordt de wijn overgestoken  met behulp van zwaartekracht, géén pompen. Opvoeding varieert per jaar tussen de 14 en 18 maanden.

Houtopvoeding:

Ja

Smaakomschrijving:

Eén van de grootste wijnen uit Saint Emilion. In de geur veel zwart fruit, potlood, menthol en aardse aroma's. Grote aanzet met enorm midden palet, goede zuurgraad en rijpe tannine.

Smaaktype:

Krachtig & Robuust

Alcohol:

13,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent Jonathan Maltus Wines