Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Le Carre, a.c. Saint Emilion Grand Cru

Schrijf de eerste review over dit product

Le Carré wordt gekenmerkt door het rokerige aroma in zowel smaak als geur. Daarnaast natuurlijk ook kruidige aroma’s zoals van witte peper, maar vanzelfsprekend ook fruittonen als bosbes en florale tonen als viool.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Jonathan Maltus kwam in zijn jaren als dertiger in contact met een wijnmaker in Zuid-Frankrijk. In ruil voor hulp in sales leerde hij van deze wijnboer het vak van wijnmaker. De ontmoeting met deze wijnmaker veranderde zijn leven voorgoed. Twee jaar later, in 1994, kocht Jonathan Maltus het vervallen Château Teyssier om zijn droom te verwezenlijken: wijnen maken in Saint Emilion en dan de beste! Deze periode in de jaren negentig staat bekend als de periode dat nieuwe wijnmaakmethodes in opkomst kwamen in deze streek en de wijnmakers die dit introduceerden werden ook wel garagistes genoemd. Jonathan stond middenin deze nieuwe groep wijnmakers en al snel werd zijn single vineyard-wijn Le Dôme gerekend tot de top 3 wijnen van de streek. Nu meer dan 20 jaar later heeft Jonathan een indrukwekkend aantal wijnen, allen van geselecteerde wijngaarden met een bijzonder terroir. Het Chateau Teyssier is zijn thuis en de wijngaarden van dit chateau beslaan nu zo’n 20 hectare.

 

 

Herkomstbenaming:

AOC Saint Emilion Grand Cru, Frankrijk

Druivenras(sen):

80% merlot, 20% cabernet franc

Wijngaard:

De wijngaard voor Le Carré ligt op een steenworp afstand van Les Asteries, is slechts 1,05 hectare groot en  aangeplant in 1956. Deze wijngaard wordt slechts door een muurtje gescheiden van het befaamde Clos Fourtet en is in 2005 overgenomen van Chateau Canon. Ondanks dat de wijngaard dezelfde druiven heeft als Les Asteries en er niet ver van gelegen is, worden de twee percelen niet gebruikt voor één wijn. Dit heeft alles te maken met het terroir dat zeer verschillend is. Hier is de bodem rijker aan klei en kalkgesteente.

Vinificatie:

Na de handmatige oogst is er een strenge selectie van de druiven. Eerst een controle van de trossen en na het ontstelen worden de druiven één voor één nogmaals gecontroleerd. Hierna volgt de persing en de most wordt dan in grote houten vaten gedaan voor de fermentatie. Hierna overgestoken en de malolactische gisting vindt plaats op Frans eiken. Hierop lagert de wijn gedurende 18 maanden.

Houtopvoeding:

Ja

Smaakomschrijving:

Le Carré wordt gekenmerkt door het rokerige aroma in zowel smaak als geur. Daarnaast natuurlijk ook kruidige aroma’s zoals van witte peper, maar vanzelfsprekend ook fruittonen als bosbes en florale tonen als viool.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent Jonathan Maltus Wines