Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Grüner Veltliner VO Käferberg

Schrijf de eerste review over dit product

Krachtige geur en smaak met rijp exotisch fruit en een rond mondgevoel. Deze wijn is een maaltijdbegeleider bij uitstek met een enorm bewaarpotentieel.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eén van de meest succesvolle wijnboeren van Oostenrijk van de laatste jaren, is zonder twijfel Rudolf Rabl. Een nog jonge wijnboer die traditie en vooruitgang perfect heeft weten te combineren. Rudolf heeft verschillende oogstmomenten. 70% van de oogst wordt eerst geplukt en gevinifieerd per wijngaard. Het resterende deel wordt later geplukt en gevinifieerd onder de naam Vinum Optimum. Rudolf Rabl is een fervent aanhanger van spontane vergisting en heeft dit de laatste jaren meer en meer weten te verfijnen en door te voeren in zijn wijnen. Zeer lang contact met de schil is ook zijn manier van werken. De wijnen van Rudolf Rabl in ons assortiment geven een zeer goed beeld van de mogelijkheden, die zijn wijnen de gastronomie bieden.

 

 

Herkomstbenaming:

Kamptal Reserve

Druivenras(sen):

Grüner veltliner

Wijngaard:

Vinum Optimum staat bij Rudolf Rabl gelijk aan laat geoogst. Hij kiest ervoor om de beste stokken en druiven nog iets langer te rijpen en zo'n 4 tot 6 weken later te plukken. Eigenlijk dus een soort spätlese van verschillende wijngaarden. Deze wijn komt van de wijngaard Käferberg, een wijngaard met een bodem zeer rijk aan Urgestein.

Vinificatie:

Rudolf Rabl werkt in zijn kelder met spontane vergisting. Er worden zodoende geen gisten toegevoegd of andere additieven om de fermentatie op gang te brengen. Geheel gevinifieerd op roestvrijstaal en hierdoor zijn alle frisse fruitaroma's goed behouden.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

Krachtige geur en smaak met rijp exotisch fruit en een rond mondgevoel. Deze wijn is een maaltijdbegeleider bij uitstek met een enorm bewaarpotentieel.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

12,5%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Weingut Rabl