Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Gewurztraminer Cuvée Particuliere

Schrijf de eerste review over dit product

Een kruidige, volle en rijke witte wijn. In de smaak
proeft u exotisch rijp fruit. Heerlijk bij kruidige gerechten, patés of bij een
selectie uitgesproken kazen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Jean Jacques Sipp was sinds 1973 de regisseur van het familiedomein, nadat hij zijn studie had voltooid aan de universiteit van Avize in. Hij heeft zich in de loop der jaren een gerenommeerde stijl van vinifiëren aangemeten, waarvan de basisbeginselen respect voor druif en natuur zijn. Deze basisbeginselen zijn de grondslag voor uitstekende wijnen. Tegenwoordig is zijn zoon Jean Guillaume, die na stages bij onder meer Guigal, Mont-Redon, Zind-Humbrecht, Olivier Leflaive en bij verschillende bedrijven in Nieuw-Zeeland, Chili en Zuid-Afrika, verantwoordelijk voor de vinificatie. Zijn stijl van vinifiëren is geheel in stijl met de andere jonge wijnmakers in de Elzas. Een moderne stijl met verfijnde aciditeit en wijnen, welke perfect passen bij de hedendaagse gastronomie.

 

 

Herkomstbenaming:

Elzas, Frankrijk

Druivenras(sen):

Gewürztraminer

Wijngaard:

De wijngaarden voor deze wijn bevinden zich rondom het dorp Ribeauvillé in het hart van de Elzas. Het terroir kenmerkt zich hier door een vrij hoog gehalte graniet, Muschelkalk en “marno-calcaires”. Voor deze wijn worden druiven gebruikt van jonge aanplant.

Vinificatie:

Roestvrij stalen vaten, temperatuur gecontroleerd.

Houtopvoeding:

Geen

Smaakomschrijving:

Een kruidige, volle en rijke witte wijn. In de smaak proeft u exotisch rijp fruit. Heerlijk bij kruidige gerechten, patés of bij een selectie uitgesproken kazen.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

13%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Domaine Jean Sipp