Product was successfully added to your shopping cart.

2014 La Forcallá de Antonia

Schrijf de eerste review over dit product

In het glas een robijnrode wijn met in de geur veel rode vruchten. In de smaak veel jong fruit met fijne zuren en soepele tannine.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

De jonge Rafael Cambra genoot zijn oenologieopleiding in Montpellier, dat een kweekvijver is voor de jonge vernieuwende generatie wijnmakers in Europa. Terug in ‘zijn’ Valencia kreeg hij de kans om twee percelen wijngrond te pachten. Op deze wijngaarden staan cabernet sauvignon, monastrell, grenache en cabernet franc aangeplant, welke aan de basis staan van de ecologische wijnen. Recent is Rafael echter ook begonnen met heraanplanten van het meest autochtone ras van de regio; Forcallá. De resultaten zijn verbluffend.

 

 

Herkomstbenaming:

d.o. Valencia, Spanje

Druivenras(sen):

100% forcallá

Wijngaard:

In het achterland van de stad Valencia liggen de wijngaarden op 700 meter hoogte, op een zanderig terroir. De wijngaarden van Rafael worden omringd door olijf- en amandelbomen en bevinden zich op een plateau bij Fontanars. Forcalla is een bijna vergeten druivenras, welke door Rafael op dit moment weer vol wordt aangeplant.

Vinificatie:

Klassieke rode wijnbereiding, waarbij de malolactische gisting heeft plaatsgevonden op Frans eiken.

Houtopvoeding:

Ja, 10 maanden.

Smaakomschrijving:

In het glas een robijnrode wijn met in de geur veel rode vruchten. In de smaak veel jong fruit met fijne zuren en soepele tannine.

Smaaktype:

Rond & Vriendelijk

Alcohol:

14%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

 

 

Extra informatie

Producent Bodegas Rafael Cambra SL