Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Domaine de la Grange des Pères rouge

Schrijf de eerste review over dit product

Zeer expressief en genuanceerd. Kruidigheid, florale tonen, rokerige toets en veel smaak met fijne tannine. Concentratie en tegelijk elegant.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Domaine de la Grange des Pères is een begrip in Frankrijk en een voorbeeld voor veel jonge wijnmakers in de Languedoc. Gelegen in het befaamde dorp Aniane maakt voormalig fysiotherapeut Laurent Vaillé sinds 1992 één witte en één rode wijn. Twee wijnen die elk jaar weer bewijzen wat een talent Vaillé heeft als wijnmaker. Rendementen zijn gelimiteerd tot zo´n 25 hl/ha en ondanks dat de wijngaarden geclassificeerd zijn als aoc Coteaux du Languedoc, worden de wijnen als Vin de Pays de l´Herault op de markt gebracht. De rode wijn is gemaakt van syrah, mourvèdre, counoise en cabernet sauvignon, wit van roussanne en chardonnay. Omdat cabernet en chardonnay niet zijn toegestaan moet Vaillé zijn wijnen classificeren als vin de pays. Het weinige grondbezit van zo´n 10 hectare, de lage opbrengsten en de internationale status maken de wijnen zeer gewild en dit zorgt helaas voor een beperkte beschikbaarheid.

 

 

Herkomstbenaming:

Vin de Pays de l’Herault, Frankrijk

Druivenras(sen):

40% syrah, 40% mourvèdre, 10% cabernet sauvignon, 10% counoise.

Wijngaard:

Laurent Vaillé keerde eind jaren tachtig terug naar zijn geboortegrond in het dorpje Aniane en richtte zich op de wijngaarden in de heuvels rondom dit dorpje. Wijngaarden waar eigenlijk niemand iets in zag, te moeilijk te bewerken etc. De bodem bestaat hier uit kalk, keien en kleinere stenen en de druiven groeien in gobelet. Deze betrok hij overigens van Gérard Chave en Eloï Durbach van Domaine Trévallon. De wijngaarden hebben een expositie op het zuiden en geven lage rendementen, tussen 20 en 22 hl/ha.

Vinificatie:

Na de handmatige oogst worden alle druiven apart gevinifieerd en gelagerd op eiken vaten van 228 liter. Als de vinificatie volledig klaar is worden de wijnen geblend en genieten dan nog een flesrijping in de kelder van Laurent Vaillé , alvorens op de markt te worden gebracht.

Houtopvoeding:

Ja

Smaakomschrijving:

Zeer expressief en genuanceerd. Kruidigheid, florale tonen, rokerige toets en veel smaak met fijne tannine. Concentratie en tegelijk elegant.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

14,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent Domaine de la Grange des Pères