Product was successfully added to your shopping cart.

2014 De Toren Z magnum

Schrijf de eerste review over dit product

Aroma’s van rozenbottel, pruimen en bramen
onmiskenbaar in de eerste neus. In de smaak verfijnde zeer goed geïntegreerde
zuren die zorgen voor een opvallende frisheid in deze, op de rechteroever
Bordeaux gestileerde, wijn. Zachte edoch krachtige
tannine, welke eveneens mooie verweven zijn in de wijn, tonen van kaneel en
rood fruit verraden het percentage Merlot.
De afdronk is
verfijnd en elegant.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eén van de markantste wijnbedrijven in Zuid-Afrika is zonder twijfel het landgoed van Emil den Dulk en Albie Koch. Een wijnbedrijf, dat zijn naam heeft gemaakt met rode wijnen met de vijf druivenrassen uit Bordeaux als basis. De verschillende wijnen van de hand van Albie Koch staan bekend om de complexiteit, het rijpingspotentieel, de toegankelijkheid en vanzelfsprekend de torenhoge kwaliteit. Daar er gewerkt wordt met zwaartekracht, kennen de wijnen een andere tanninestructuur en zijn ook in hun jeugd goed inzetbaar in de gastronomie. Echter de wijnen hebben ook zeker baat bij enige jaren kelderlagering.

 

 

Herkomstbenaming:

Stellenbosch, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

51% Merlot, 18% cabernet franc, 14% malbec, 12% cabernet sauvignon en 5% petit verdot. Samenstelling varieert per jaargang, merlot immer circa 55%.

Wijngaard:

De mensen bij De Toren worden door sommige critici beschuldigd van obsessief wijngaardbeheer. Het kan ons niet ver genoeg gaan. Alvorens te starten met De Toren heeft Emil uitgebreid onderzoek gedaan naar het terroir. De wijngaarden liggen op 170 tot 200 meter boven zeeniveau en grofweg zijn er 7 verschillende bodemtypes te onderscheiden. Op iedere bodemsoort is het type wijnstok en zelfs kloon afgestemd. Hierdoor zijn er in totaal maar liefst 18 verschillende klonen terug te vinden van de 5 druivenrassen, die zijn aangeplant. De verkoelende wind uit zee, Zipper genaamd, zorgt voor een perfecte harmonie en draagt bij aan de perfecte rijping van het fruit.

Vinificatie:

De wijn ondergaat een traditionele rode wijnbereiding en verblijft daarna 12 maanden op eikenvaten. Na de houtopvoeding wordt de wijn geblend en gebotteld. Bij De Toren wordt er volledig gewerkt met zwaartekracht, om de wijn door de kelder te verplaatsen. Vanaf het moment van persen tot en met de botteling wordt er gebruikt gemaakt van de zwaartekracht.

Houtopvoeding:

Ja, 12 maanden Frans eiken. Malbec op Amerikaans eiken.

Smaakomschrijving:

Aroma’s van rozenbottel, pruimen en bramen onmiskenbaar in de eerste neus. In de smaak verfijnde zeer goed geïntegreerde zuren die zorgen voor een opvallende frisheid in deze, op de rechteroever Bordeaux gestileerde, wijn. Zachte edoch krachtige tannine, welke eveneens mooie verweven zijn in de wijn, tonen van kaneel en rood fruit verraden het percentage Merlot. De afdronk is verfijnd en elegant.

Smaaktype:

Krachtig & Robuust

Alcohol:

14,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

Werkwijze:

Biologisch, niet gecertificeerd

 

Extra informatie

Producent De Toren Private Cellar