Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Cuvée Privée zweigelt-portugieser

Schrijf de eerste review over dit product

In geur en smaak veel rood en zwart fruit met een vrij stevige aanzet in de smaak. Veel concentratie en soepele tannine. Verfijnde lange afdronk met zachte zuren. Drink de wijn bij een doordeweekse maaltijd, een stukje rood vlees of een pasta.


Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eén van de meest succesvolle wijnboeren van Oostenrijk van de laatste jaren, is zonder twijfel Rudolf Rabl. Een nog jonge wijnboer die traditie en vooruitgang perfect heeft weten te combineren. Rudolf heeft verschillende oogstmomenten. 70% van de oogst wordt eerst geplukt en gevinifieerd per wijngaard. Het resterende deel wordt later geplukt en gevinifieerd onder de naam Vinum Optimum. Rudolf Rabl is een fervent aanhanger van spontane vergisting en heeft dit de laatste jaren meer en meer weten te verfijnen en door te voeren in zijn wijnen. Zeer lang contact met de schil is ook zijn manier van werken. De wijnen van Rudolf Rabl in ons assortiment geven een zeer goed beeld van de mogelijkheden, die zijn wijnen de gastronomie bieden.

 

 

Herkomstbenaming:

Kamptal

Druivenras(sen):

Zweigelt, portugieser

Wijngaard:

Rudolf selecteert ieder jaar weer druiven van verschillende wijngaarden voor deze jonge rode wijn.

Vinificatie:

Schilinweking en enkel opvoeding op roestvrijstaal. De wijn wordt temperatuur gecontroleerd tijdens de vinificatie om zoveel mogelijk fruitaroma’s te behouden.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

De rode basiswijn van Rudolf Rabl. Ieder jaar weer maakt Rudolf een blend van zweigelt en portugieser. Een rode wijn bedoeld voor alle dag en volledig steunend op het volop aanwezige fruit. Weinig tannine en gewoon een plezier om te drinken. In geur en smaak veel rood en zwart fruit met een vrij stevige aanzet in de smaak. Veel concentratie en soepele tannine. Verfijnde lange afdronk met zachte zuren. Drink de wijn bij een doordeweekse maaltijd, een stukje rood vlees of een pasta.

Smaaktype:

Rond & Vriendelijk

Alcohol:

13%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Weingut Rabl