Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Contrada Blandano Etna Bianco doc

Schrijf de eerste review over dit product

Wijn met in de geur duidelijk tonen van citrus en kruiden. In de smaak komen dezelfde tonen terug met ook iets ziltigs.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Op de zuidoostelijke hellingen van de Etna zijn de wijngaarden van de familie Costantino terug te vinden. Vader Dino heeft inmiddels met zijn zoon Fabio geleerd dat de wijngaarden een enorme kwaliteit kunnen voortbrengen en hebben met veel passie voor hun land een prachtig wijnhuis opgebouwd met een dito reputatie. Dit wijndomein is sinds jaren volledig biologisch gecertificeerd en er worden enkel autochtone rassen aangeplant op de circa 10 hectare aan wijngaarden. Een gedeelte van de wijngaarden heeft een plantdichtheid van 5.00 stokken per hectare terwijl er ook wijngaarden zijn met zo’n 8.000 stokken per hectare

 

 

Herkomstbenaming:

DOC Etna Bianco, Italië

Druivenras(sen):

75% carricante, 25%cataratto

Wijngaard:

De wijngaarden voor deze wijn liggen op de zuidoostflank van de Etna op zo’n 450 meter hoogte, bij Viagrande ten noorden van Catania. De bodem bestaat hier uit vulkanisch gesteente en vulkanisch zand. Met een plantdichtheid van 6.500 stokken per hectare en verschillende snoeiwijzen wordt de opbrengst beperkt tot zo’n 40-50 hl/ha.

Vinificatie:

Na de handmatige oogst worden de druiven ontsteelt en er is een een eerste maceratie voor de zachte  persing. Hierna wordt er gewacht tot de most volledig helder is voordat de fermentatie wordt gestart. De most wordt hiervoor verwarmd tot 18°C. Hierna wordt de most weer terug gekoeld tot 16°C. De wijn wordt niet opgevoed op hout, maar verblijft volledig op roestvrij staal. Na de botteling volgt er nog een flesrijping van enige maanden. Productie is slechts 2.000 flessen.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

Wijn met in de geur duidelijk tonen van citrus en kruiden. In de smaak komen dezelfde tonen terug met ook iets ziltigs.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

Werkwijze:

Biologisch gecertificeerd

 

Extra informatie

Producent Terra Costantino