Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Clos de Vougeot Grand Cru a.c.

Schrijf de eerste review over dit product

Rood fruit, chocolade, koffie en een toets vanille. Verder duidelijk mineralen en veel diepgang. Het is moeilijk om zo'n mooie wijn in een paar woorden te omschrijven. Groots!

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Het domaine Bertagna is sinds 1982 in bezit van de familie Reh. Gelegen in Vougeot beschikt het domein over een indrukwekkend areaal wijngaarden. Verdeeld produceert het domein 18 verschillende herkomstbenamingen. Met 5 grand cru’s en 7 verschillende premier cru’s kan men spreken over een imponerend gamma. De 21 hectare wijngaarden hebben een hoge plantdichtheid en ziektes worden bestreden met insecten in plaats van pesticiden. Alles dus in harmonie met de natuur en het prachtige terroir.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Clos de Vougeot Grand Cru

Druivenras(sen):

pinot noir

Wijngaard:

De wijngaard van de familie Reh beslaat hier 0,31 hectare en ligt dichtbij het Chateau de la Tour in het midden van deze immens grote Grand Cru. De wijngaard wordt bewerkt volgens de regels van de biodynamische wijnbouw. De wijngaard wordt zeer consciëntieus bewerkt met naast een groene oogst, ook het weghalen van trosjes in het begin van het bloeiseizoen. De bodem bestaat hier voor een groot gedeelte uit kalkgesteente en is goed waterdoorlatend. Net als alle andere wijngaarden een hoge plantdichtheid van 10.000 stokken per hectare.

Vinificatie:

Na de handmatige oogst, in kistjes niet zwaarder dan 20 kilogram, volgt er nog een selectie op het domein. Hierna een vinificatie van 15 tot 21 dagen op temperatuur gecontroleerde vaten, 30% van de druiven volgens de vinification entière. Als de fermentatie klaar is volgt een opvoeding op 100% nieuw Frans eiken gedurende 16 tot 18 maanden.

Houtopvoeding:

Ja

Smaakomschrijving:

Rood fruit, chocolade, koffie en een toets vanille. Verder duidelijk mineralen en veel diepgang. Het is moeilijk om zo'n mooie wijn in een paar woorden te omschrijven. Groots!

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

Werkwijze:

Biologisch, biodynamisch

 

Extra informatie

Producent Domaine Bertagna