Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Chateau Laforge, a.c. Saint Emilion Grand Cru

Schrijf de eerste review over dit product

Donker gekonfijt fruit in de neus. Kersen, rond en rijp in de smaak met fijne tannine. De wijn heeft een rijke volle smaak en de houtinvloeden komen hierin subtiel naar voren.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Jonathan Maltus kwam in zijn jaren als dertiger in contact met een wijnmaker in Zuid-Frankrijk. In ruil voor hulp in sales leerde hij van deze wijnboer het vak van wijnmaker. De ontmoeting met deze wijnmaker veranderde zijn leven voorgoed. Twee jaar later, in 1994, kocht Jonathan Maltus het vervallen Château Teyssier om zijn droom te verwezenlijken: wijnen maken in Saint Emilion en dan de beste! Deze periode in de jaren negentig staat bekend als de periode dat nieuwe wijnmaakmethodes in opkomst kwamen in deze streek en de wijnmakers die dit introduceerden werden ook wel garagistes genoemd. Jonathan stond middenin deze nieuwe groep wijnmakers en al snel werd zijn single vineyard-wijn Le Dôme gerekend tot de top 3 wijnen van de streek. Nu meer dan 20 jaar later heeft Jonathan een indrukwekkend aantal wijnen, allen van geselecteerde wijngaarden met een bijzonder terroir. Het Chateau Teyssier is zijn thuis en de wijngaarden van dit chateau beslaan nu zo’n 20 hectare.

 

 

Herkomstbenaming:

AOC Saint Emilion Grand Cru, Frankrijk

Druivenras(sen):

92% merlot, 8% cabernet franc

Wijngaard:

De wijngaarden van Laforge zijn terug te vinden in Vignonet en Saint Sulpice. Deze wijngaarden zijn aangeplant tussen 1956 en 1980 en hebben drie verschillende bodemtypes. Er is een terroir met overwegend zand, één met overwegend kiezels en een bodem met kalkrijke klei. De wijngaarden zijn in double-guyot en er zijn twee “groene” oogsten. Hierdoor is er een minimale opbrengst van slechts 4 trossen per stok en uiteindelijk zo’n 30 hl/ha.

Vinificatie:

Na de handmatige oogst is er een strenge selectie van de druiven. Eerst een controle van de trossen en na het ontstelen worden de druiven één voor één nogmaals gecontroleerd. Hierna volgt de persing en de most wordt dan in grote houten vaten gedaan voor de fermentatie. Hierna overgestoken en de malolactische gisting vindt plaats op Frans eiken. Hierop lagert de wijn gedurende 12 maanden.

Houtopvoeding:

Ja

Smaakomschrijving:

Donker gekonfijt fruit in de neus. Kersen, rond en rijp in de smaak met fijne tannine. De wijn heeft een rijke volle smaak en de houtinvloeden komen hierin subtiel naar voren.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent Jonathan Maltus Wines