Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Chassagne Montrachet blanc a.c. "Pot Bois"

Schrijf de eerste review over dit product

Zeer elegante wijn met een ingetogen geur. Hier vinden wij witte bloemen en geel fruit alsmede een verfijnde houttoon. Dezelfde aroma's komen terug in de smaak en hier geven de zuren een mooie spanning.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Het domein Lamy-Pillot is een familiedomein, gelegen aan de rand van het dorp Chassagne-Montrachet. De familie heeft in totaal de beschikking over zo'n 20 hectares gelegen in appellaties als Meursault, Saint Aubin, Chassagne en Santenay. Zodoende kan de familie wijnen leveren van 30 verschillende appellations. Uiteraard zijn de rode wijnen afkomstig van de edele pinot noir-druif en de elegante minerale witte wijnen van de chardonnay-druif. De stijl van wijn maken kenmerkt zich door een gedoseerd en ondersteunende wijze van houtgebruik. De minerale tonen van het mooie terroir worden niet bedolven onder massief houtgebruik en het fruit komt in alle cuvées mooi naar voren.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Chassagne Montrachet

Druivenras(sen):

100% chardonnay

Wijngaard:

De wijnstokken op de Pot Bois-wijngaard zijn op drie verschillende momenten aangeplant te weten in 1970, 2000 en in 2001. Deze wijngaard is 1,7 hectare groot en heeft een bodem welke rijk is aan kalkrijke mergel. Verder is de wijngaard rijk aan kiezels en dit leidt ertoe dat de wijngaard goed waterdoorlatend is. De wijngaard leunt tegen de premier cru’s Grand Montagne en Caillerets aan zodoende heeft het een geweldige expositie.

Vinificatie:

Zoals gebruikelijk bij Lamy-Pillot krijgen de wijnen een fijne houtopvoeding. Bij de Pot Bois kiest men voor een opvoeding van circa 12 maanden op eiken barrique,s waarvan 25% nieuw is.

Houtopvoeding:

Ja, 12 maanden.

Smaakomschrijving:

Zeer elegante wijn met een ingetogen geur. Hier vinden wij witte bloemen en geel fruit alsmede een verfijnde houttoon. Dezelfde aroma’s komen terug in de smaak en hier geven de fijne zuren een mooie spanning.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent Domaine Lamy-Pillot