Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Bourgogne Les Grandes Gouttes a.c.

Schrijf de eerste review over dit product

Echt Bourgogne-terroir in de neus met veel wit fruit, bloemen en een elegante houttoets. De smaak is mondvullend met fijne zuren en een lange elegante afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Marc Rougeot is een begenadigd wijnmaker die zijn domein in 1975 is gestart en zijn wijngaarden op biologische wijze bewerkt. Marc is een echte Bourguignon! Hij houdt van heerlijk eten, de mooiste wijnen en praat graag met anderen over wijn en vinifiëren. Marc heeft zijn geheel eigenwijze kijk op wijn en de verkoop ervan. Iets wat hem meer dan siert. Marc excelleert in appellaties als Meursault en Pommard en zijn vele goede contacten hebben hem ook de gelegenheid gegeven om te beschikken over veel andere wijngaarden in appellaties in zowel Côte de Nuits als Côte de Beaune.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Bourgogne blanc

Druivenras(sen):

Chardonnay

Wijngaard:

De wijngaard Les Grandes Gouttes is terug te vinden op de grens tussen Meursault en Puligny-Montrachet. Hier in het vlakke gedeelte langs de route national is er natuurlijk nog een uitstekend terroir terug te vinden. Op nog geen 500 meter liggen namelijk de meest befaamde wijngaarden ter wereld, namelijk Le Montrachet.

Vinificatie:

De wijn is opgevoed op demi-muid vaten gedurende 15 maanden. Gedeeltelijk nieuw en weinig battonage.

Houtopvoeding:

Ja, demi-muid gedurende 15 maanden

Smaakomschrijving:

Echt Bourgogne-terroir in de neus met veel wit fruit, bloemen en een elegante houttoets. De smaak is mondvullend met fijne zuren en een lange elegante afdronk.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

12,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

Werkwijze:

Biologisch, niet gecertificeerd

 

Extra informatie

Producent Domaine Marc Rougeot