Product was successfully added to your shopping cart.

2014 BOOK XVII

Schrijf de eerste review over dit product

Crême de Cassis, fruitcake en vijgen. Daarnaast veel tonen van de houtlagering en een enorme concentratie in zowel geur als smaak. Ondanks de enorme houtlagering veel verfijning en elegantie.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Only 1 left

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eén van de markantste wijnbedrijven in Zuid-Afrika is zonder twijfel het landgoed van Emil den Dulk en Albie Koch. Een wijnbedrijf, dat zijn naam heeft gemaakt met rode wijnen met de vijf druivenrassen uit Bordeaux als basis. De verschillende wijnen van de hand van Albie Koch staan bekend om de complexiteit, het rijpingspotentieel, de toegankelijkheid en vanzelfsprekend de torenhoge kwaliteit. Daar er gewerkt wordt met zwaartekracht, kennen de wijnen een andere tanninestructuur en zijn ook in hun jeugd goed inzetbaar in de gastronomie. Echter de wijnen hebben ook zeker baat bij enige jaren kelderlagering.

 

 

Herkomstbenaming:

Stellenbosch, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

Speciaal geselecteerde druivenstokken (cabernet sauvignon, malbec, cabernet franc) op de wijngaarden van De Toren Private Cellar.

Wijngaard:

De mensen bij De Toren worden door sommige critici beschuldigd van obsessief wijngaardbeheer. Het kan ons niet ver genoeg gaan. Alvorens te starten met De Toren heeft Emil uitgebreid onderzoek gedaan naar het terroir. De wijngaarden liggen op 170 tot 200 meter boven zeeniveau en grofweg zijn er 7 verschillende bodemtypes te onderscheiden. Op iedere bodemsoort is het type wijnstok en zelfs kloon afgestemd. Voor BOOK XVII zijn er stokken geselecteerd op basis van infrarood beelden. Deze stokken worden zorgvuldig behandeld en slechts 300 gram druiven per stok worden geoogst.

Vinificatie:

Na de oogst (uiteraard manueel) worden de druiven handmatig ontsteelt. Hierna gaan de druiven in zijn geheel in nieuwe barriques. Hier vindt de fermentatie plaats. Na 12 maanden wordt de wijn overgestoken op wederom nieuwe barriques. Hierop verblijft de wijn nogmaals 6 maanden.

Houtopvoeding:

Ja, 18 maanden 200% nieuw Frans eiken.

Smaakomschrijving:

Crême de Cassis, fruitcake en vijgen. Daarnaast veel tonen van de houtlageirng en een enorme concentratie in zowel geur als smaak.

Smaaktype:

Krachtig & Robuust

Alcohol:

14,5%

Serveren:

14-16ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

Werkwijze:

Biologisch, niet gecertificeerd

 

Extra informatie

Producent De Toren Private Cellar