Product was successfully added to your shopping cart.

2014 Achkarrer Schlossberg spätburgunder ***

Schrijf de eerste review over dit product

Deze Duitse Pinot Noir geurt naar kersen en kruiden. Een verfijnde, elegante spätburgunder met fluweelzachte tannine en een zeer aangename afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Sinds 1983 heeft Josef Michel zijn wijngoed aan de rand van Vogtsburg. Het totale wijngaardoppervlak meet 13 hectare en concentreert zich rond Achkarren in het hart van het beste gedeelte van de wijnstreek Baden. De topwijngaard Schlossberg is de basis van vele buitengewone wijnen. Met een korte snoeiwijze, selectieve handmatige oogst en een begeleide gisting wordt het potentieel van de wijngaard volledig benut. Michel is de meest toonaangevende producent op de Achkarrer Schlossberg. Met zijn zoektocht naar finesse, elegantie en typiciteit is hij er de laatste jaren in geslaagd zijn wijnen naar een uitzonderlijk hoog niveau te tillen. Volgens de wijncritici behoren zijn grauburgunder-wijnen tot de beste van Duitsland en zijn drie sterren wijnen tot de absolute top van Baden. Rood is jong en elegant en verwoorden prachtig het vulkanische terroir dat in dit gedeelte van Baden de bodem kenmerkt.

 

 

 

Herkomstbenaming:

QbA Baden, Duitsland

Druivenras(sen):

Spätburgunder

Wijngaard:

De Achkarrer Schlossberg is een wijngaard met een bodem van vulkanisch gesteente, löss en leem. Niet alleen één van de mooiste bergen van de Kaiserstuhl, maar ook de basis van misschien wel de mooiste wijnen van de Kaiserstuhl

Vinificatie:

De druiven worden na de oogst geperst en de most klaart zichzelf door sedimentatie. Er is een schilinweking van 14 dagen en de wijn verblijft op het vat tot september volgend op de oogst.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

Deze Duitse Pinot Noir geurt naar kersen en kruiden. Een verfijnde, elegante spätburgunder met fluweelzachte tannine en een zeer aangename afdronk.

Smaaktype:

Rond & Vriendelijk

Alcohol:

12,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

Werkwijze:

Biologisch werkend

 

Extra informatie

Producent Weingut Michel