Product was successfully added to your shopping cart.

2013 Villa Malacari, doc Rosso Conero

Schrijf de eerste review over dit product

De
wijn heeft een robijnrode kleur met een rijke fruittoets in de geur. Duidelijk
rood fruit als kersen, maar ook een zekere kruidigheid komt terug in geur en
smaak. De afdronk is vrij lang en de tannine is soepel.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

De familie Malacari maakt al sinds 1668 wijn in de streek rond de stad Conero. Alessandro Malacari zet die traditie voort en beschikt hiervoor over een beperkt aantal wijngaarden van totaal 20 hectare, waarvan 9 hectare ouder is dan 40 jaar. Op deze wijngaarden staan enkel de traditionele druivenrassen montepulciano en verdicchio aangeplant. Alessandro maakt wijnen, die toebehoren tot de beste van de streek en net als wij stelt hij de druif en terroir voorop.

 

 

Herkomstbenaming:

DOC Marken

Druivenras(sen):

100% Montepulciano

Wijngaard:

Deze wijn komt van een wijngaard op ongeveer 250 meter boven zeeniveau, een terroir dat bestaat uit klei en zandsteen. Lage plantdichtheid en lage opbrengst is hier het devies, plantdichtheid is 4500 stokken per hectare. De Montepulciano-stokken zijn jong, gemiddeld 15 jaar, maar geven een prachtige kwaliteit druiven. In de wijngaard wordt zo min mogelijk ingegrepen en de wijngaarden worden ecologisch bewerkt.

Vinificatie:

Na de handmatige pluk en selectie in de wijngaard worden de druiven ontsteelt en de wijn blijft na de vinificatie 8 dagen in contact met de schillen, om zoveel mogelijk aroma's en kleur te onttrekken.

Houtopvoeding:

Ja.

Smaakomschrijving:

De wijn heeft een robijnrode kleur met een rijke fruittoets in de geur. Duidelijk rood fruit als kersen, maar ook een zekere kruidigheid komt terug in geur en smaak. De afdronk is vrij lang en de tannine is soepel.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Az. Agr. Malacari