Product was successfully added to your shopping cart.

2013 Riesling Vieilles Vignes

Schrijf de eerste review over dit product

De wijn geurt naar gras, bloemen en petroleum. Een volle, krachtige klassieke riesling wijn met mooie zuren en een immens lange afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Jean Jacques Sipp was sinds 1973 de regisseur van het familiedomein, nadat hij zijn studie had voltooid aan de universiteit van Avize in. Hij heeft zich in de loop der jaren een gerenommeerde stijl van vinifiëren aangemeten, waarvan de basisbeginselen respect voor druif en natuur zijn. Deze basisbeginselen zijn de grondslag voor uitstekende wijnen. Tegenwoordig is zijn zoon Jean Guillaume, die na stages bij onder meer Guigal, Mont-Redon, Zind-Humbrecht, Olivier Leflaive en bij verschillende bedrijven in Nieuw-Zeeland, Chili en Zuid-Afrika, verantwoordelijk voor de vinificatie. Zijn stijl van vinifiëren is geheel in stijl met de andere jonge wijnmakers in de Elzas. Een moderne stijl met verfijnde aciditeit en wijnen, welke perfect passen bij de hedendaagse gastronomie.

 

 

Herkomstbenaming:

Elzas, Frankrijk

Druivenras(sen):

Riesling

Wijngaard:

Voor deze wijn zijn de riesling druiven van de oudste stokken geselecteerd. Meer dan 40 jaar oud en dus zijn de wortels diep geïntegreerd in het kalkrijke terroir van de Elzas.

Vinificatie:

Roestvrij stalen vaten, temperatuur  gecontroleerd.

Houtopvoeding:

Geen

Smaakomschrijving:

De wijn geurt naar gras, bloemen en petroleum. Een volle, krachtige klassieke riesling wijn met mooie zuren en een immens lange afdronk.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

12,5%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Domaine Jean Sipp