Product was successfully added to your shopping cart.

2013 Meursault les Tillets a.c.

Schrijf de eerste review over dit product

De geur geeft noten, bloemen en mineralen. De smaak is iets vet met elegant fruit en fijne zuivere zuren. Verfijnde afdronk die lang duurt.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Dit domein kent één van de jongste wijnmakers van het dorp Meursault. De zoon van Yves Boyer, Vincent, vinifieert tegenwoordig de wijnen. De jonge wijnmaker heeft de beschikking over opmerkelijke wijngaarden in Meursault zoals L’Ormeau, Les Tillets, Les Narvaux, Les Genevrières en Charmes. Zijn wijnen zijn stuk voor stuk schoolvoorbeelden van de klasse, die de chardonnay-druif kan bereiken in de Côte de Beaune. Het zijn wijnen die nog zeer lang kunnen worden bewaard, maar ook in hun jeugd reeds aangenaam zijn om te drinken.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Meursault, Bourgogne, Frankrijk

Druivenras(sen):

100% chardonnay

Wijngaard:

De lieu-dits Tillets en Narvaux hebben eigenlijk dezelfde eigenschappen qua bodemstructuur, maar het grote verschil is de ligging. Tillets geniet een meer zuidelijke expositie en zodoende heeft de wijngaard iets meer zonlicht. De naam van de wijngaard refereert overigens aan de tijd dat er op dit gedeelte van de heuvel veel limoenbomen waren terug te vinden. Deze hadden de naam Tille Tillet Or.

Vinificatie:

Bij Boyer-Martenot worden alle druiven met de hand geplukt en na ontvangst in de kelder geperst met een pneumatische pers. De fermentatie wordt temperatuur gecontroleerd en de opvoeding is volledig op houten fust van 225 liter. Een derde deel van deze vaten is nieuw en totaal is er een lagering van 12 maanden. Eénmaal per week wordt er gebattoneerd.

Houtopvoeding:

Ja, 12 maanden

Smaakomschrijving:

De geur geeft noten, bloemen en mineralen. De smaak is iets vet met elegant fruit en fijne zuivere zuren. Verfijnde afdronk die lang duurt.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

14,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

Werkwijze:

Agriculture Raisonnée

 

Extra informatie

Producent Domaine Yves Boyer-Martenot