Product was successfully added to your shopping cart.

2013 Clos des Brusquières, AC Chateauneuf-du-Pape

Schrijf de eerste review over dit product

De wijn heeft mooie tonen van rijp rood fruit, specerijen en een prachtige rijke complexiteit. De afdronk is lang en intens.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Claude Courthil produceert op zijn kleine domein een zeer typische en betaalbare Chateauneuf-du-Pape. Het wijngaardbezit, van 10 hectare, bevindt zich voornamelijk noordelijk van het dorp. In de zeer rotsige wijngaarden is Claude meestal te vinden. Claude is een zeer gereserveerde man en vertelt bijna nooit over zijn relatie met zijn bekende oom Henri Bonneau. Bonneau is niet alleen zijn oom, maar ook zijn leermeester; hij is het die Claude alles leerde over wijngaardbeheer, vinificatie, respect voor terroir en de natuur.

Herkomstbenaming:

AOP Chateauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrijk

Druivenras(sen):

80% grenache, 10% syrah en 10% mourvèdre.

Wijngaard:

Het wijngaardbezit, van 10 hectare, bevindt zich voornamelijk noordelijk van het dorp. In de zeer rotsige wijngaarden is Claude meestal te vinden. Claude is een zeer gereserveerde man en vertelt bijna nooit over zijn relatie met zijn bekende oom Henri Bonneau. Bonneau is niet alleen zijn oom, maar ook zijn leermeester; hij is het die Claude alles leerde over wijngaardbeheer, vinificatie, respect voor terroir en de natuur. De wijnstokken zijn allen zeer oud en gemiddeld is de leeftijd zo’n 65 jaar.

Vinificatie:

Grenache verblijft grotendeels op grote betonnen vaten. Syrah en mourvèdre lageren op grote houten vaten (demi-muids), waarbij er een mix is van nieuw en gebruikt.

Houtopvoeding:

Ja, syrah en mourvèdre ondergaan houtlagering.

Smaakomschrijving:

De wijn heeft mooie tonen van rijp rood fruit, specerijen en een prachtige rijke complexiteit. De afdronk is lang en intens.

Smaaktype:

Krachtig & Robuust

Alcohol:

14,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent Cave Courtil-Thibaut