Product was successfully added to your shopping cart.

2013 Chassagne Montrachet 1er Cru Boudriottes rouge a.c.

Schrijf de eerste review over dit product

Mooi rijke en “donkere” Côte de Beaune met rijp fruit als bramen in de geur. De wijn is altijd rijk en “fondu”. Kracht en elegantie in één glas.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Het domein Lamy-Pillot is een familiedomein, gelegen aan de rand van het dorp Chassagne-Montrachet. De familie heeft in totaal de beschikking over zo'n 20 hectares gelegen in appellaties als Meursault, Saint Aubin, Chassagne en Santenay. Zodoende kan de familie wijnen leveren van 30 verschillende appellations. Uiteraard zijn de rode wijnen afkomstig van de edele pinot noir-druif en de elegante minerale witte wijnen van de chardonnay-druif. De stijl van wijn maken kenmerkt zich door een gedoseerd en ondersteunende wijze van houtgebruik. De minerale tonen van het mooie terroir worden niet bedolven onder massief houtgebruik en het fruit komt in alle cuvées mooi naar voren.

Herkomstbenaming:

AOP Chassagne Montrachet 1er cru, Bourgogne, Frankrijk

Druivenras(sen):

100% pinot noir

Wijngaard:

De premier cru Boudriotte-wijngaard van Lamy-Pillot meet 0,61 hectare en heeft een bodem, welke voornamelijk bestaat uit mergel en kiezelgesteente. De wijngaard is aangeplant in 1974 en een ander gedeelte in 1983.

Vinificatie:

Bij Lamy-Pillot wordt er een klassieke rode wijnbereiding toegepast waarbij de malolactische gisting plaatsvindt op houten fust. Hiervan is 25% nieuw en alles is Frans eiken. De opvoeding varieert per wijngaard van 12 tot 18 maanden.

Houtopvoeding:

Ja

Smaakomschrijving:

Mooi rijke en “donkere” Côte de Beaune met rijp fruit als bramen in de geur. De wijn is altijd rijk en “fondu”. Kracht en elegantie in één glas.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent Domaine Lamy-Pillot