Product was successfully added to your shopping cart.

2012 Échezeaux Grand Cru

Schrijf de eerste review over dit product

De
wijnen van deze grand cru kenmerken zich in de jonge jaren door een mooie
florale toets met ook zeker rood fruit als kersen. De smaak is rijk en vol met
fijne tannine.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Marc Rougeot is een begenadigd wijnmaker die zijn domein in 1975 is gestart en zijn wijngaarden op biologische wijze bewerkt. Marc is een echte Bourguignon! Hij houdt van heerlijk eten, de mooiste wijnen en praat graag met anderen over wijn en vinifiëren. Marc heeft zijn geheel eigenwijze kijk op wijn en de verkoop ervan. Iets wat hem meer dan siert. Marc excelleert in appellaties als Meursault en Pommard en zijn vele goede contacten hebben hem ook de gelegenheid gegeven om te beschikken over veel andere wijngaarden in appellaties in zowel Côte de Nuits als Côte de Beaune.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Echézeaux Grand Cru, Frankrijk

Druivenras(sen):

Pinot noir

Wijngaard:

De bodem van deze Grand Cru bestaat voornamelijk uit mergel en  kiezels en heeft een stijgingspercentage van 13%. Deze grand cru is gelegen tussen Vougeot en Vosne Romanée en zodoende niet ver van de bekendste grand cru Clos de Vougeot.

Vinificatie:

Marc Rougeot heeft hier de druiven aangekocht en ook bij deze wijn heeft hij gewerkt met vinification entière. De wijn is gelagerd geweest op nieuw Frans eiken gedurende 12 maanden.

Houtopvoeding:

Ja, 12 maanden

Smaakomschrijving:

De wijnen van deze grand cru kenmerken zich in de jonge jaren door een mooie florale toets met ook zeker rood fruit als kersen. De smaak is rijk en vol met fijne tannine.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

Werkwijze:

Biologische werkwijze

 

Extra informatie

Producent Domaine Marc Rougeot