Product was successfully added to your shopping cart.

2012 Chateau des Tours blanc, Côtes du Rhône a.c.

Schrijf de eerste review over dit product

Wellicht één van de mooiste witte Côtes du Rhône die er gemaakt wordt van enkel grenache blanc. De wijn heeft een typisch kruidig karakter met duidelijk acacia en andere witte bloemen in de geur. De smaak. is breed en krachtig met een imposant lange afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eén van de bekendste families in de zuidelijke Rhône is de familie Reynaud. De chateaux des Tours, Fonsalette en Rayas worden gerekend tot de absolute top van de verschillende appellaties in de Rhône Meriodanales. Emmanuel Reynaud is als jongeman in de leer geweest bij zijn legendarische oom Jacques Reynaud . Na het heengaan van Jacques Reynaud werd Emmanuel ook verantwoordelijk voor de andere chateaux, welke de familie toebehoren. Emmanuel werkt zeer contentieus in de wijngaard en plukt immer zeer rijp. Nieuw hout is een vloek en traditioneel werken het devies.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Côtes du Rhône, Rhône, Frankrijk

Druivenras(sen):

100% grenache blanc

Wijngaard:

De wijngaarden van Chateau/Domaine des Tours bevinden zich nabij Vacqueras. Totaal heeft het domein zo’n 40 hectare beplant met niet alleen wijnstokken, maar ook met olijfbomen en granen. Emmanuel Reynaud kent de verschillende wijngaarden zeer goed en bewerkt deze volgens de regels van de agriculture raisonnée

Vinificatie:

De kelders van de familie Reynaud herbergen veel traditie. De best bewaarde is het feit dat Emmanuel Reynaud wars is van het gebruik van nieuw hout en dat er zo min mogelijk wordt ingegrepen tijdens de opvoeding.

Houtopvoeding:

Ja, geen nieuw hout

Smaakomschrijving:

Wellicht één van de mooiste witte Côtes du Rhône die er gemaakt wordt van enkel grenache blanc. De wijn heeft een typisch kruidig karakter met duidelijk acacia en andere witte bloemen in de geur. De smaak is breed en krachtig met een imposant lange afdronk.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Domaine des Tours