Product was successfully added to your shopping cart.

2011 Soldera IGT Toscane sangiovese

Schrijf de eerste review over dit product

Kan men deze wijn omschrijven met een smaakomschrijving. Eén woord is er slechts die past en dat is in alles elegantie. Eén van de absolute icoonwijnen van Italië.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Gianfranco Soldera maakt op zijn idyllische Case Basse een volstrekt unieke wijn, die zonder twijfel behoort bij de groten der aarde. In 1972 realiseerde Gianfranco zijn grote droom door de aankoop van een 11 hectare groot bezit, in het toen nog weinig bekende Montalcino. Rond en in de wijngaarden werd een leefomgeving gecreëerd, waarbij wordt gestreefd naar een zo’n natuurlijk mogelijk evenwicht. De wijnen worden zeer traditioneel gemaakt en rijpen circa zes jaar op grote eiken houten vaten. Er wordt uitsluitend met natuurlijke gisten gewerkt en zo min mogelijk ingegrepen. Soldera hanteert het principe dat een grote wijn een lang leven heeft. Zijn wijnen moeten daarom zeer lang mee kunnen. Een jaar of twintig tot dertig moet geen probleem zijn. Gianfranco Soldera heeft met zijn Case Basse een “mythe” gecreëerd.

 

 

Herkomstbenaming:

IGT Toscane Sangiovese

Druivenras(sen):

Sangiovese grosso

Wijngaard:

Gianfranco Soldera maakt op zijn idyllische Case Basse een volstrekt unieke wijn, die zonder twijfel behoort bij de groten der aarde. In 1972 realiseerde Gianfranco zijn grote droom door de aankoop van een 11 hectare groot bezit, in het toen nog weinig bekende Montalcino. Soldera was al enkele jaren op zoek naar het ultieme “terroir” en was er onmiddellijk van overtuigd dat hij dit hier gevonden had. Rond en in de wijngaarden werd een leefomgeving gecreëerd, waarbij wordt gestreefd naar een zo’n natuurlijk mogelijk evenwicht.

Vinificatie:

De wijnen worden zeer traditioneel gemaakt en rijpen circa zes jaar op grote eiken houten vaten. Er wordt uitsluitend met natuurlijke gisten gewerkt en zo min mogelijk ingegrepen. Soldera hanteert het principe dat een grote wijn een lang leven heeft. Zijn wijnen moeten daarom zeer lang mee kunnen. Een jaar of twintig tot dertig moet geen probleem zijn.

Houtopvoeding:

Ja, groot houten vat

Smaakomschrijving:

Kan men deze wijn omschrijven met een smaakomschrijving. Eén woord is er slechts die past en dat is in alles elegantie. Eén van de absolute icoonwijnen van Italië.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

14%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent Az. Agr. Case Basse di Gianfranco Soldera