Product was successfully added to your shopping cart.

2010 Saumur Moulin des Quints Rouge

Schrijf de eerste review over dit product

Granaatrode wijn met een verfijnde  geur van kersen. De smaak is heel elegant met fijne tannine en een lange afdronk. Cabernet franc in optima forma.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Domaine de la Paleine is eigendom van Laurent en Marc Vincent. Zij worden op het domein geassisteerd door Patrick Nivellau die verantwoordelijk is voor de kelder en dus gelijk de vinificatie. Sinds 2013 is het domein biologisch gecertificeerd. Het domein beschikt over 1,5 kilometer aan galerijen voor de opslag van haar wijnen. Hier is een constante temperatuur van 12°C en ruim 100.000 flessen rijpen hier om op de markt te worden gebracht als de tijd daar is.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Saumur

Druivenras(sen):

Cabernet franc

Wijngaard:

De wijngaarden van Domaine de la Paleine zijn enkel beplant met chenin blanc en cabernet franc en meten in totaal 35 hectare. In 2010 is men volledig overgestapt op biologische wijnbouw en zodoende wordt hier niet gewerkt met pesticiden en/of herbiciden. De bodem bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en silex. Plantdichtheid is 4.500 stokken per hectare.

Vinificatie:

Rendement van 40 hl/ha en een manuele oogst voor deze wijn.  Na de ontsteling volgt een nieuwe handmatige selectie en hierna een fermentatie op 25°C op inox. Hierna volgt een opvoeding gedurende 12 maanden.

Houtopvoeding:

Geen

Smaakomschrijving:

Granaatrode wijn met een verfijnde  geur van kersen. De smaak is heel elegant met fijne tannine en een lange afdronk. Cabernet franc in optima forma.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

13,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

Werkwijze:

Biologisch gecertificeerd

 

Extra informatie

Producent Domaine de la Paleine